Sahte Krallık - Kitap yorumu







" Kaz karga başlı bastonunu türbenin zeminindeki taşların üzerine vurmuştu.'Van Eck'in sorunu ne biliyor musunuz?'
   ' Haysiyetsizlik?'dedi Matthias. 
 ' Berbat babalık becerileri?'dedi Nina.
          ' Alnının açılması?'diye fikrini belirtti Jesper.
          ' Hayır'dedi Kaz. 'Kaybedecek çok şeyi olması..' 
 

 600 sayfalık bir kitabı nasıl yorumlayabilirim hiçbir fikrim yok aslında.Yalnız 600 sayfalık bir kitap olsaydı yorumlamam gereken başarabileceğime dair küçük bir inancım olurdu fakat yeni bir dünyayı,yeni;daha önce hiç benzerlerini hiç görmediğim insanları yorumlayacağım . Umarım başarabilirim.
         Kaz ve ekibi bu sefer intikam duygularıyla var oluyorlar kitapta.Her olayda,her cümlede intikam duygusu kırbaçlıyor yüreklerini.Ve kırbaçlanan tek şey onların yürekleri olmuyor , okuyucunun merakı da bir hayli kırbaçlanıyor.
          Birinci kitabın - Kargalar Meclisi-başlarında var olan o sıkma havası, rs'ye sokma tehlikesi Sahte Krallık kitabında izini bulamayacağınız bir durum ve bu durum sayesinde kitaba daha da bağlanıyorsunuz.
     Karakterlere değinmek gerekirse Kaz'dan başlayalım : Kaz..Zekasına hayran olduğum ve her şeyi daha önceden planlamasıyla kitabın konu akışını çoğu yerde değiştiren bir karakterdir.
   Kaz'ın geçmişinde yaşadıkları beni çok etkiledi,bunun yanısıra tüm yaşadıklarından sonra hayata devam edebilmesi-bu hayat yaşadıklarının intikamını almak için sürse de-beni Kaz'a bir kez daha hayran bıraktı.
    Ve en sevdiğim karakterlerden ilki olan Hayalet,İnej...İnej'in de Kaz'dan bir farkı yok aslında;hayat onu da hırpalamış.Ve öyle bir hırpalayış ki bu , İnej'i İnej yapan cesaretin,hırsın ve gururun ortaya çıkmasını sağlamış.
  Nina...Yemeğe olan sevgisi,komikliği,esprileri-ki bu espriler çok yersiz oluyor genelde-beni Nina'ya bağlayan temel şeyler. Nina'nın daha birçok özelliğini sayabilirim ancak spoi vermek istemiyorum.
  Matthias...Ah Matthias sana şimdi burada neler söylerdim bir bilsen...Her neyse Matthias,iri drüskelle...Grisha Avcısı Matthias...Daha birçok tamlamada yer verebilirim sana ama senin içinde bulunacağın en güzel tamlama: "Nina'nın Matthias'ı"olacaktır.
      Jesper...Seni kumar düşkünü,keskin nişancı , uzun boylu esmer seni...İçindeki gücü ortaya çıkarmasını beklerken öldüğümü biliyor muydunuz?Neyse ki değdi,yani bence. Jesper kitapta İnej , Nina , Kaz felan gibi çok baskın değildi.Kitapta oldukça fazla yer alıyordu evet,ama bana baskın bir karakter gibi gelmedi.
      Wylan' ın ,babası tarafından hırpalanışı , eziklenişi , küçük düşürülüşü benim ona acımama neden oldu. Ancak bulunduğu tutum ve tavır sayesinde bu acıma duygum çok geçmeden çok büyük bir sevgiye dönüştü.Ve bu sevgim her Wylan bölümünde arttı,arttı,arttı " ta..ki" falan dememi beklemeyin.Öyle bir durum olmadı.
  Bütün bu karakterler dışında birkaç tane de yan karakter vardı ancak hiçbiri anlatılmaya değmeyen karakterlerdi,kitabı okuduysanız veya okuyacaksanız okuduğunuzda kesinlikle bana hak vereceksiniz.
  Bu kitapta en sevdiğim şeylerden biri de yazar " okuyucu karakterlerimi beğenmeli"arzusuna kapılıp karakterleri kusursuz oluşturmamıştı.Aksine kusursuz derecede kusurlulardı.
  Kısacası tüm karakterler hayatın yüzüne birkaç tokat attığı,bu tokatın intikamını alma isteğiyle yanıp tutuşan suçlular...
 
  Ee Aysima ... Olayları anlatmadın,sürekli karakterleri anlattın!Diye düşüneniz varsa aranızda aslında şuan tüm olayları anlattığımı da, bu kitabın olaylardan değil karakterlerden var olduğunu bilmesini istiyorum.

  "Ketterdam'ın sorunu da bu zaten,diye düşündü Jesper karanlıkta önlerini görmeden ilerlerken.Yanlış insana güvenirseniz canınızdan olabilirsiniz.
"İyi hırsız , iyi bir zehir gibidir,tüccarcık. Ardında iz bırakmaz."
 " 'O parçalarla ne alındı sizce?' diye tekrarladı.
             Silah?'diye sordu Jesper.              'Gemi' diye merak etti İnej.              'Bomba'diye fikrini belirtti Wylan.             'Siyasilere rüşvet?' Nina . Hepsi Matthias'a baktılar.'İşte tam bu noktada bize ne kadar rezil olduğumuzu söylemen gerekiyor.'diye fısıldadı.            Matthias omuz silkti.'Hepsi akla yakın seçimlere benziyor.'              'Şeker' dedi Kaz..
 

           
 
                                           Puanım : 5/5 

-Aysima 

          
 
 

Yorumlar