Genç Elitler-Kitap Yorumu(Marie Lu)

"Hiç kimse,kendisi için faydalı olan bir şeyi kenara atmaz...Ta ki o şey günün birinde daha fazla işe yaramayana dek... "
 Nefret  nedir?Vücudunuzda yavaş yavaş yayıldıkça güçlendiğinizi hissettiğiniz,kalbinizi kapladıkça eşsiz ve güçlü  kılındığınızı,yumruklarınızı sıktıkça yenilmez olduğunuzu sandığınız ancak her seferinde sizi yalnızca güçsüz bırakan,bir histen fazlası bir hükümdar olan bu şey...Sizlere tanıdık geldi mi?
  Eğer geldiyse nefreti kullanmayı,onun esiri olmayı çok iyi bilen birinden bahsedeceğim sizlere: Adelina.
   Kanlı hummadan sonra hiçbir şey aynı olmamıştır,kimileri ölmüş kimileri ise önceki dünyadan farklı bir hayata alışmaya çalışmıştır.En büyük farklılık ise insanlarda farklı güçlerin açığa çıkmasıdır.Artık binlerce,on binlerce insan(malfetto) dışlanmaya,idam edilmeye başlanmıştır.Adelina da onlardan biridir,babasıyla arasında olanlardan sonra Adelina kendini idam edilmek üzere bulur ama daha sonra anlayamadığı birçok şey olur ve işte her şey,her nefret , kin kokan olaylar dizisi bundan sonra başlar.
 Adelina idamdan kurtulmuş ve bir şeyler başarabileceğine,dışlanmayacağına,sevebileceğine hatta "sevilebileceğine"dair ona bir umut sunulmuştur.Umudun adı mı?Aslında çok tanıdıktır:Genç Elitler.
     Kitap genel olarak Adelina'nın Genç Elitler'e uyum sağlama , gücünü keşif ve algılama,tercihler sürecini bizlere aktarıyor.Kitap bir serinin ilk kitabı için gerçekten çok güçlüydü.Ve bi'antikahraman olan Adelina'nın , Ölüm Meleği olan Enzo'nun karakterleri eksiksiz anlatılmıştı.
      Kitabın tek sevmediğim yönü;neredeyse çoğu kitapta olduğu gibi,"herkesten farklı bir kahramanımız var, dışlanıyor ve kendini bi'anda kendisi gibi olanlarla birlikte buluyor"durumuydu.
   Tüm bunların dışında kurgu,güçlerin anlatılışı,dili,sürükleyiciliği,akıcılığı tam Marie Lu'ya yakışır tarzdaydı.
     
" 'Ağlama,' dedi, sesinde katı bir ifade vardı. 'Sen bundan çok daha güçlüsün.' "
  Kitap,bizlere intikam nefret ve hırsın birbiriyle olan dansını izleme olanağı sunuyor.Gücün ritim tuttuğu bu dans kimi zaman aşkla kimi zaman özlemle bölünüyor ancak  yeniden başladığında...Öncekinden çok daha hızlı bir müzik eşlik ediyor.Ve bu eşsiz,bilindik, etkileyici dansı izlemiş biri olarak söyleyebileceğim bir şey varsa  o da kesinlikle ritme kendinizi bırakmanız.  
  "Aşık olmak sürekli korkmaktır. Sevdiğine bir şey olacak diye korkar, ölümüne bir dehşete kapılırsın. Olasılıkları düşünürsün. Her düşünceyle birlikte kalbin sıkışıyor mu? İşte, dostum, bu aşktır. Ve korku olmadan aşk da olamayacağı için, aşk hepimizi esir eder."


Yorumlar