Andrew Brawley ' nin Sıradışı Hikayesi - Kitap Yorumu


            Kitabın Adı : Andrew Brawley'nin Sıradışı Hikayesi
          Kitabın Yazarı :  Shaun Davıd Hutchinson 
Kitabın yayınevi:Yabancı Yayınları 

Dili : Türkçe
Sayfa Sayısı : 344 



    Andrew Brawley'nin Sıradışı Hikayesi adlı kitap Yabancı Yayınlarından çıkmış bir gençlik kitabı.Kitap konusu bakımından da içeriğini süsleyen çizgi romanlar bakımından da diğer gençlik romanlarından farklıydı benim için.
  Anne,babası ve kardeşinin ölümüne neden olan Andrew bu ölüme isteyerek neden olmamış olsa da ; hem ailesi ölmüş olmasına rağmen kendinin yaşamasından hem de bu ölüme istemeden de olsa neden olmasından dolayı pişmanlık ve suçluluk duyuyordur.Bu suçluluk duygusunun etkisiyle kendine dışarıda bir hayat layık görmüyor, sevdiği diğer tüm insanların da öleceğine inanıyor; anne,baba ve kardeşini son gördüğü yer olan hastanede yaşamını sürdürüyordur.Kafeteryada çalışıyor,bulduğu kimsesiz kıyafetleri giyiyor,doktor ve hemşirelerle dostluk kuruyordur.Ancak Andrew tüm bunlara rağmen kimseye gerçeği söylememiş,kimse onun el ilanlarına bastırılan aranan çocuk olduğunu fark etmemiştir . Tüm bu olaylar bir monotonluk kazanmıştır ta ki 4 Temmuz ' a oluncaya dek , o hasta oraya gelinceye dek.Ve o Andrew(?) o hastaya her şeyini , hissettiklerini anlatıncaya dek.

Kitap okuduğum hiçbir kitaba benzemiyordu.Ancak çoğu yeri beni bir hayli rahatsız etmeye yetti.Kitabın içinde yer alan bazı kelimeler ve tercihlerden bahsediyorum.Bu konuyu çok daha fazla irdelersem kitabın konusu hakkında bilgi vermiş olacağım bu yüzden şimdilik bu konuya son veriyorum . Ancak kitabın bu tür rahatsız edici - ki bu herkesi rahatsız etmeyebilir.- yönlerinden dolayı +14 yaşındakilerin okumasını tavsiye ediyorum.


  Kitabın beğenmediğim ve beğendiğim yönlerine de değinmek istiyorum:
Kitap olaylar başladığında elinizden bırakamayacağınız türden sürükleyici bir üsluba ve içeriğe sahipti.Ancak olaylar başlayana kadar siz kitabı elinizden sık sık bırakacaksınız.Bu yönden beni yorsa da olaylar başlayınca Andrew hakkındakileri öğrenince kesinlikle akıcı bir özellik kazandı.Kitapta en sevdiğim karakterler  " Trevor ve Lexi" oldu. Onun yanı sıra Peder Mike ' ı sevmiştim.Olaylar arasında en sevdiğim şey ise Andrew ' un Azrail ' in sevdiği insanları almasına engel olacağına inanmasıydı.
   Kitap tamamen anafikire yönelen bir kitaptı. Bu ne anlama geliyor ? Yani kimi kitapta olaylar anafikir yörüngesinde ilerlerken kimi kitapta anafikir olaylar yörüngesinde ilerliyor.Andrew Brawley' nin Sıradışı Hikayesi bahsettiğim kitaplardan ilkiydi ve bu benim diğer seçenekten çok daha fazla sevdiğim bir durum . Çünkü bu şekilde olduğunda oldukça önemli cümleler bulabiliyor ve ajandama ekleyebiliyorum.Eklediğim cümleleri de altlara bir yerlere yazabilirim sanırım.Ancak öncelikle bir puanlama yapmalıyım :

Puanım olayların oldukça geç başlamasından dolayı 1 puan kırmamla : 

                                     4/5 

  • "Belki de cehennem,tanıştığımız yabancıların yüzlerinde yitirdiğimiz yakınlarımızı görmektir."
  • "Sadece...ölümden kaçmak ve aslında ailesinden olmayan insanları kurtarmak için büyük riskler alan biri yalnızca suçluluk duygusuyla hareket ediyor olamaz.Kendini cezalandırıyor olmalı."
  • "İnsan ruhunu durmak bilmeyen bir mücadeleye sevk eden iki şey vardı:intikam ve suçluluk duygusu."



                    
 - Aysima 

Yorumlar